ERASMUS+ PROGRAMLARI ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

Erasmus+ Akreditasyon Konsorsiyum üyesi olan okulumuz bu yıl İtalya’ya IIS Peano Bilim Lisesine hareketlilik düzenleyecektir. 1 hafta sürecek olan hareketlilikte İtalyan öğrencilerle etkinliklere ve derslere katılınacaktır. Bu hareketliliğe 2 kız 2 erkek öğrencimiz seçilecektir. Masraflar Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek olup seçim kriterleri paylaşımda belirtilmiştir. Katılacak öğrencilerimiz isimlerini yazdırabilirler. İngilizce yazılı sınavı 12 Şubat Pazartesi günü, dinleme ve konuşma sınavı 13 Şubat Salı günü saat 09.30 da gerçekleştirilecektir.

07.02.2024 56

GÖNEN ÖMER SEYFETTİN FEN LİSESİ

ERASMUS + PROGRAMLARI ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ

Erasmus+ Programları kapsamında İtalya’nın  Basilicata bölgesine bağlı Potenza ilinde bulunan bir yerleşim birimi olan  Marsico Nuovo’ ya  gidilecektir. Projede yer almak isteyen ve  aşağıda  belirtilen kritelere sahip olan öğrenciler İngilizce niyet mektubu yazarak neden projede yer almak istediklerini açık ve ayrıntılı bir şekilde belirtmelidirler.

Erasmus+ yurt dışı hareketliliklerine katılacak öğrencilerin seçimlerinde;

İngilizce Dört Temel beceriye yönelik değerlendirme( Reading/ Writing/ Listening/Speaking)  30 puan,

Öğretmen görüşü ( kültürlerarası diyaloğa açık olma,proje çalışmalarına hevesli olma,sorumluluk alma ve verilen görevi yerine getirme,sınıf içi başarı) 10 puan,

Okul içinde veya dışında herhangi bir alanda başarı veya ödüle sahip olma 10 puan,

Okulumuz tarafından yürütülmüş herhangi bir e-twinning projesinde katılım belgesine sahip olma 15puan,

Sosyal,kültürel,ekonomik veya fiziksel dezavantajlı olma( düşük gelir,boşanmış ebeveyn,kırsal kesimde ikamet,vb.) 10 puan,

Bilişim teknolojileri konusunda yeterliliğe sahip olmak ve Okul Öğrenme Topluluklarında çalışmış olmak  20 puan ,

Herhangi bir disiplin cezası bulunmamak 5 puan .

Adres:
REŞADİYE MAH. MUSTAFA UŞDU CAD. ÖMER SEYFETTİN FEN LİSESİ SİTESİ GÖNEN ÖMER SEYFETTIN FEN LISESI NO: 10 GÖNEN / BALIKESİR